Ajutor

Cum vă putem ajuta?

Alegeți o categorie

 • Contul și Catawiki
 • Cumpărător
 • Vânzător
 • Ajutor
  • Echipa noastră de asistență clienți în limba engleză este pregătită să vă ajute.

   Dați-ne un telefon:

   România: +40 31 630 1416

   Puteţi contacta departamentul de Relaţii cu Clienţii în următorul interval orar:

   Monday
   09:00 - 17:00 (CET)
   Marți
   09:00 - 17:00 (CET)
   Miercuri
   09:00 - 17:00 (CET)
   Joi
   09:00 - 17:00 (CET)
   Vineri
   09:00 - 17:00 (CET)
   Sâmbătă
   09:00 - 17:00 (CET)

   Răspunsurile la întrebările frecvente pot fi găsite la www.catawiki.ro/help

   Trimiteți un e-mail:

Întrebările cele mai frecvente

 • De ce este in siguranta sa cumperi prin Catawiki?

  Plata dvs. va fi efectuată printr-o metodă de plată foarte sigură. Vom cere cumpărătorului să achite lotul într-un cont sigur în termen de trei zile de la licitație. După aceea vom informa vânzătorul cum că cumpărătorul a efectuat plata și îl vom ruga să expedieze lotul. Vânzătorul va primi plata la scurt timp după expediere. Dacă nu ați primit lotul în termen de 10 zile după achitarea prețului de achiziție, vă rugăm să ne informați pentru ca plata dvs. către vânzător să fie oprită.

 • De ce nu a fost acceptata oferta mea?

  Oferta dumneavoastra nu va fi acceptata daca este nevalida. Mesaje gen"Oferta nevalida" pot aparea cand suma introdusa nu este suficient de mare, cand suma introdusa include alte simboluri decat cifre ( cum ar fi o litera, o virgula sau o cratima), sau cand licitatia s-a incheiat deja.

 • Aș dori să plasez o ofertă pe un lot cu preț de rezervă. Ce înseamnă acest lucru?

  Unele dintre loturi au fost fixate cu un ‘preț de rezervă’. Acesta este un preț minim ascuns pentru care vânzătorul este dispus să își vândă lotul, stabilit împreună cu expertul. Prețul de rezervă poate fi stabilit doar pentru loturile cu un venit preconizat de cel puțin €200. Dacă prețul de rezervă nu a fost atins la încheierea licitației, atunci acel lot nu va fi scos la licitație.

 • Am câștigat un lot. Cum efectuez plata?

  Atunci când se încheie licitația, cumpărătorii vor primi un email ce conține un link către pagina de plată. Se poate plăti cu card de credit (Visa, MasterCard, American Express), tranfer bancar sau să folosiți una dintre următoarele metode de plată online: iDEAL, Bancontact, Giropay, SOFORT, EPS, Multibanco, Przelewy24. Vă rugăm rețineți faptul că plățile cu American Express sunt disponibile doar pentru sumele de peste €1,000/$1,100/£900.

  Doar cumpărătorii care vor oferta în euro vor vedea opțiunea manuală de transfer bancar. Este foarte important să folosească un Credit European de Tranfer SEPA pentru plată. Stripe, procesorul nostru de plată online, nu poate procesa transferurile SWIFT (cunoscute ca și transferuri bancare) iar aceste plăți vor merge înapoi în contul bancar al cumpărătorului. Dacă un cumpărător reclamă faptul că transferul SWIFT nu a revenit înapoi, vom avea nevoie de o scrisoare de la bancă ce atestă acest lucru. Doar atunci Stripe poate verifica ce s-a întâmplat cu plata.

  Care sunt diferențele dintre SEPA (Single Europe Payments Area) și SWIFT (Society for Worldwide InterBank Financial Telecommunications)?:
  - SWIFT permite tranferul internațional de bani, iar plățile SEPA pot fi efectuate doar în interiorul zonei SEPA.
  - Tranferurile SWIFT pot fi executate în diferite valute, iar inițiativa SEPA cuprinde doar transferurile în euro.

 • Dețin o piesă individuală de valoare. Articolul meu este potrivit pentru licitație?

  Experții noștri sunt întotdeauna în căutare de articole interesamte pentru a le include la licitațiile noastre. Vă puteți oferta piesele de valoare la licitațiile dorite, sau, după ce le veți trimite, un expert vă va informa cu privire la care dintre licitații se potrivește lotul dvs cel mai bine. Experții noștri sunt aici pentru a oferi un feedback pentru ca lotul să fie prezentat în cel mai bun mod posibil.

  Dacă nu sunteți siguri dacă piesa este potrivită la licitație sau dacă doriți o evaluare gratuită pentru articolul vostru, puteți continua prin trimiterea lotului și a tuturor întrebărilor pe care le aveți pentru expert prin intermediul cutiei de text 'Trimiteți un mesaj expertului' în pasul final al procesului de trimitere. Experții noștri vă vor răspunde în cel mai scurt timp.

 • Poate fi aplicat un preț minim de vânzare (preț de rezervă) pentru un lot?

  Un preț de rezervă poate fi setat pentru articolele ce au un venit minim estimat de €200. Pretul de rezervă este un preț minim ascuns pentru care vânzătorul este dispus să vândă otul. Dacă prețul de rezervă nu este atins când s-a încheiat licitația, lotul nu va fi vândut. În acest caz, vânzătorul are varianta de a retrimite lotul la o nouă licitație după ce va revizui prețul de rezervă.

 • Am trimis un lot la licitație. Când va fi evaluat?

  Experții noștri evaluează toate loturile trimise cât de curând posibil. Scopul nostru este să vă evaluăm loturile în termen de o săptămână. Cu toate acestea, pentru licitațiille tematice sau licitațiile foarte populare, procedura va dura puțin mai mult. Imediat ce lotul va fi acceptat, veți primi un mesaj de confirmare.

 • Când voi primi plata pentru lotul vândut?

  În momentul în care vom primi plata de la cumpărător, veți fi notificat că aveți la dispoziție 3 zile lucrătoare să trimiteți comanda sau să o pregătiți pentru colectare. Plățile sunt organizate dacă comanda a fost sau nu livrată sau ridicată de către cumpărător, și în funcție de frecvența de plată selectată în `Setări` sub `Plăți`.
  Vânzătorii au opțiunea de a selecta una dintre următoarele frecvențe de plată:

  - Zilnic
  - Săptămânal (Miercurea)
  - La două săptămâni (Prima și a treia miercuri a lunii)
  - Lunar (Prima miercuri a lunii)

  În cazul în care comanda a fost expediată: După ceați expediat comanda, trebuie să schimbați statusul comenzii în `Livrat`. Atunci când numărul de urmărire reflectă faptul că comanda a fost livrată, cumpărătorul va primi o notificare unde va fi rugat să verifice comanda și să raporteze orice problemă în termen de 3 zile. În a 4-a zi după livrare, plata dvs va fi programată în acord cu frecvența de plată selectată.

  *Vă rugăm luați aminte faptul că în eventualitatea în care numărul de urmărire oferit nu este corect sau nu reflectă livrarea comenzii, plata în așteptare va fi amânată în funcție de frecvența de plată, la 14 zile după ce comanda a fost marcată ca fiind expediată.

  În cazul în care comanda a fost ridicată: în cazul în care comanda a fost ridicată de către cumpărător, trebuie să modificați statusul comenzii în `Ridicată`. Apoi aveți o perioadă de 14 zile ce începe din ziua în care, dvs, vânzătorul, actualizați statusul înainte de aprimi plata. În plus față de perioada de 14 zile, data exactă a plății depinde de frecvența plății selectate în setările de `Plați`.

  Puteți modifica sau schimba frecvențele de plată conectându-vă la contul dvs, apăsând pe link-ul următor: https://www.catawiki.ro/conturi/setări/plată

  Dată estimativă a plății poate fi găsită în confirmarea de plată pe care noi, Catawiki, v-o trimitem pe email. Vă rugăm rețineți că plățile sunt porcesate doar în zilele lucrătoare și niciodată în weekend.

 • Când ar trebui să livrez lotul?

  Imediat ce câștigătorul ofertei a achitat lotul, veți fi informat prin email. Apoi veți fi obligați să expediați lotul în termen de 3 zile lucrătoare.

Descărcați Aplicația de Licitații Catawiki pentru iPhone

Descărcați din App Store Descărcați din App Store