Asistență clienți

Cum vă putem ajuta?

Alegeți o categorie

Întrebările cele mai frecvente

 • Este Catawiki gratis?

  Crearea unui cont Catawiki este absolut gratuit. Conturile sunt utilizate pentru a cumpara sau vinde obiecte in cadrul unei licitatii. Cumparatorii si vanzatorii platesc comisioane doar pentru profiturile din loturi.

 • De ce este in siguranta sa cumperi prin Catawiki?

  Plata dvs. va fi efectuată printr-o metodă de plată foarte sigură. Vom cere cumpărătorului să achite lotul într-un cont sigur în termen de trei zile de la licitație. După aceea vom informa vânzătorul cum că cumpărătorul a efectuat plata și îl vom ruga să expedieze lotul. Vânzătorul va primi plata la scurt timp după expediere. Dacă nu ați primit lotul în termen de 10 zile după achitarea prețului de achiziție, vă rugăm să ne informați pentru ca plata dvs. către vânzător să fie oprită.

 • De ce nu a fost acceptata oferta mea?

  Oferta dumneavoastra nu va fi acceptata daca este nevalida. Mesaje gen"Oferta nevalida" pot aparea cand suma introdusa nu este suficient de mare, cand suma introdusa include alte simboluri decat cifre ( cum ar fi o litera, o virgula sau o cratima), sau cand licitatia s-a incheiat deja.

 • Aș dori să plasez o ofertă pe un lot cu preț de rezervă. Ce înseamnă acest lucru?

  Unele dintre loturi au fost fixate cu un ‘preț de rezervă’. Acesta este un preț minim ascuns pentru care vânzătorul este dispus să își vândă lotul, stabilit împreună cu expertul. Prețul de rezervă poate fi stabilit doar pentru loturile cu un venit preconizat de cel puțin €200. Dacă prețul de rezervă nu a fost atins la încheierea licitației, atunci acel lot nu va fi scos la licitație.

 • Am castigat un lot. Cum transfer plata?

  După ce s-a încheiat licitația, cumpărătorii primesc un email ce conține un link către pagina de efectuare a plății. Se acceptă doar plata cu cardul sau prin transfer bancar. Dacă aveți un cont bancar Olandez, este posibilă selectarea unor metode alternative de plată, precum iDeal. Dacă aveți un cont bancar Belgian, puteți plati online folosind Bancontact sau MrCash. Dacă aveți un cont bancar German, puteți plăti cu DirecteBanking.

 • Am o piesă individuală de valoare. Este potrivită pentru licitație?

  Experții noștri sunt întotdeauna în căutare de articole interesante pentru a le include la licitațiile noastre. Vă puteți oferta piesele dvs de valoare la licitațiile dorite, sau, după ce le-ați trimis, un expert vă va consulta cu privire la care licitație se va potrivi cel mai bine lotul dvs. Experții noștri sunt aici pentru a-și prezenta părerea astfel încât lotul dvs să fie prezentat în cea mai bună variantă posibilă.

  Dacă nu sunteți sigur dacă peisele sunt potrivite pentru licitație, puteți trimite loturile și să trimiteți orice întrebări pe care le aveți către expert prin intermediul casetei de text 'Trimiteți mesaj expertului' pe parcursul procesului. Dacă doriți să aflați o valoare estimativă a lotului dvs, puteți folosi instrumentele noastre de evaluare gratuită: https://www.catawiki.ro/gratis-taxatie

 • Poate fi aplicat un preț minim de vânzare (preț de rezervă) pentru un lot?

  Un preț de rezervă poate fi setat pentru articolele ce au un venit minim estimat de €200. Pretul de rezervă este un preț minim ascuns pentru care vânzătorul este dispus să vândă otul. Dacă prețul de rezervă nu este atins când s-a încheiat licitația, lotul nu va fi vândut. În acest caz, vânzătorul are varianta de a reoferta lotul la o nouă licitație după ce va revizui prețul de rezervă.

 • Am trimis un lot la licitație. Când va fi evaluat?

  Experții noștri evaluează toate loturile trimise cât de curând posibil. Scopul nostru este să vă evaluăm loturile în termen de o săptămână. Cu toate acestea, pentru licitațiille tematice sau licitațiile foarte populare, procedura va dura puțin mai mult. Imediat ce lotul va fi acceptat, veți primi un mesaj de confirmare.

 • Cand voi fi platit pentru lotul meu?

  Imediat ce cumpărătorul a achitat factura către Catawiki, trebuie să trimiteți lotul în termen de 3 zile lucrătoare sau să-l pregătiți pentru colectare. După ce ați expediat lotul sau după ce a fost colectat, puteți schimba statusul acestuia în 'expediat' or 'colectat'. Plata vă va fi trimisă în termen de 14 zile, Miercurea, în condițiile în care nu au fost reclamații cu privire la achiziție. Data când veți primi plata poate fi găsită în confirmarea plății trimise pe email. Dacă a fost înaintată o reclamație, plata dvs. va fi oprită până când problema va fi rezolvată și vom încerca să mediem între dvs. și cumpărător. În acest fel, cumpărăturile și vânzările pe Catawiki se efectuează în siguranță totală.

 • Când ar trebui să livrez lotul?

  Imediat ce câștigătorul ofertei a achitat lotul, veți fi informat prin email. Apoi veți fi obligați să expediați lotul în termen de 3 zile lucrătoare.

Descărcați Aplicația de Licitații Catawiki pentru iPhone

Descărcați din App Store Descărcați din App Store

Abonați-vă la newsletterul Catawiki

Rămâneți la curent cu ultimele noutăți despre licitații și altele.

Vă puteţi dezabona oricând

Vă mulțumim, acum sunteți abonat la newsletter.