Asistență clienți

Cum vă putem ajuta?

Alegeți o categorie

Întrebările cele mai frecvente

 • Este Catawiki gratis?

  Crearea unui cont Catawiki este absolut gratuit. Conturile sunt utilizate pentru a cumpara sau vinde obiecte in cadrul unei licitatii. Cumparatorii si vanzatorii platesc comisioane doar pentru profiturile din loturi.

 • De ce este in siguranta sa cumperi prin Catawiki?

  Plata dvs. va fi efectuată printr-o metodă de plată foarte sigură. Vom cere cumpărătorului să achite lotul într-un cont sigur în termen de trei zile de la licitație. După aceea vom informa vânzătorul cum că cumpărătorul a efectuat plata și îl vom ruga să expedieze lotul. Vânzătorul va primi plata la scurt timp după expediere. Dacă nu ați primit lotul în termen de 10 zile după achitarea prețului de achiziție, vă rugăm să ne informați pentru ca plata dvs. către vânzător să fie oprită.

 • De ce nu a fost acceptata oferta mea?

  Oferta dumneavoastra nu va fi acceptata daca este nevalida. Mesaje gen"Oferta nevalida" pot aparea cand suma introdusa nu este suficient de mare, cand suma introdusa include alte simboluri decat cifre ( cum ar fi o litera, o virgula sau o cratima), sau cand licitatia s-a incheiat deja.

 • Aș dori să plasez o ofertă pe un lot cu preț de rezervă. Ce înseamnă acest lucru?

  Unele dintre loturi au fost fixate cu un ‘preț de rezervă’. Acesta este un preț minim ascuns pentru care vânzătorul este dispus să își vândă lotul, stabilit împreună cu expertul. Prețul de rezervă poate fi stabilit doar pentru loturile cu un venit preconizat de cel puțin €200. Dacă prețul de rezervă nu a fost atins la încheierea licitației, atunci acel lot nu va fi scos la licitație.

 • Am câștigat un lot. Cum transfer plata?

  Atunci când se încheie licitația, cumpărătorii vor primi un email ce conține un link către pagina de plată. Se poate plăti cu card de credit (Visa, MasterCard, American Express), tranfer bancar sau să folosiți una dintre următoarele metode de plată online: iDEAL, Bancontact, Giropay, SOFORT, EPS, Multibanco, Przelewy24.

  Doar cumpărătorii care vor oferta în euro vor vedea opțiunea manuală de transfer bancar. Este foarte important să folosească un Credit European de Tranfer SEPA pentru plată. Stripe, procesorul nostru de plată online, nu poate procesa transferurile SWIFT (cunoscute ca și transferuri bancare) iar aceste plăți vor merge înapoi în contul bancar al cumpărătorului. Dacă un cumpărător reclamă faptul că transferul SWIFT nu a revenit înapoi, vom avea nevoie de o scrisoare de la bancă ce atestă acest lucru. Doar atunci Stripe poate verifica ce s-a întâmplat cu plata.

  Care sunt diferențele dintre SEPA (Single Europe Payments Area) și SWIFT (Society for Worldwide InterBank Financial Telecommunications)?:
  - SWIFT permite tranferul internațional de bani, iar plățile SEPA pot fi efectuate doar în interiorul zonei SEPA.
  - Tranferurile SWIFT pot fi executate în diferite valute, iar inițiativa SEPA cuprinde doar transferurile în euro.

 • Dețin o piesă individuală de valoare. Articolul meu este potrivit pentru licitație?

  Experții noștri sunt întotdeauna în căutare de articole interesamte pentru a le include la licitațiile noastre. Vă puteți oferta piesele de valoare la licitațiile dorite, sau, după ce le veți trimite, un expert vă va informa cu privire la care dintre licitații se potrivește lotul dvs cel mai bine. Experții noștri sunt aici pentru a oferi un feedback pentru ca lotul să fie prezentat în cel mai bun mod posibil.

  Dacă nu sunteți siguri dacă piesa este potrivită la licitație sau dacă doriți o evaluare gratuită pentru articolul vostru, puteți continua prin trimiterea lotului și a tuturor întrebărilor pe care le aveți pentru expert prin intermediul cutiei de text 'Trimiteți un mesaj expertului' în pasul final al procesului de trimitere. Experții noștri vă vor răspunde în cel mai scurt timp.

 • Poate fi aplicat un preț minim de vânzare (preț de rezervă) pentru un lot?

  Un preț de rezervă poate fi setat pentru articolele ce au un venit minim estimat de €200. Pretul de rezervă este un preț minim ascuns pentru care vânzătorul este dispus să vândă otul. Dacă prețul de rezervă nu este atins când s-a încheiat licitația, lotul nu va fi vândut. În acest caz, vânzătorul are varianta de a retrimite lotul la o nouă licitație după ce va revizui prețul de rezervă.

 • Am trimis un lot la licitație. Când va fi evaluat?

  Experții noștri evaluează toate loturile trimise cât de curând posibil. Scopul nostru este să vă evaluăm loturile în termen de o săptămână. Cu toate acestea, pentru licitațiille tematice sau licitațiile foarte populare, procedura va dura puțin mai mult. Imediat ce lotul va fi acceptat, veți primi un mesaj de confirmare.

 • Când voi fi plătit pentru lotul meu?

  După ce plata de la cumpărător a fost primită, vânzătorul va fi informat cum că au la dispoziție 3 zile lucrătoare pentru a trimite lotul sau pentru a-l pregăti pentru colectare. După ce vânzătorul a expediat lotul sau a fost colectat, starea comenzii va trebui să fie schimbată în 'Expediată' sau 'Colectată'. Apoi va urma o perioadă de 14 zile care începe din ziua când dvs, vânzătorul, ați actualizat starea înainte de a primi plata. Pe lângă această perioadă de 14 zile, data exactă va depinde de frecvența plății selectate în setările 'Plății':
  - Zilnic
  - O dată pe săptămână
  - La fiecare două săptămâni
  - Lunar

  Data la care veți primi plata poate fi de asemenea găsită în confirmarea plății pe care v-o trimitem prin email.

  Vă rugăm rețineți faptul că dacă s-a înaintat o reclamație, plata dvs poate fi oprită până când problema va fi rezolvată. Suntem aici pentru a media în cazul în care este necesar.

 • Când ar trebui să livrez lotul?

  Imediat ce câștigătorul ofertei a achitat lotul, veți fi informat prin email. Apoi veți fi obligați să expediați lotul în termen de 3 zile lucrătoare.

Descărcați Aplicația de Licitații Catawiki pentru iPhone

Descărcați din App Store Descărcați din App Store

Abonați-vă la newsletterul Catawiki

Rămâneți la curent cu ultimele noutăți despre licitații și altele.

Vă puteţi dezabona oricând

Vă mulțumim, acum sunteți abonat la newsletter.