Loturi și Comenzi
Doresc să anulez comanda

Scopul Politicii noastre privind Dreptul de Retragere este de a explica dreptul de retragere stipulat în Directiva UE privind Drepturile Consumatorilor (2011/83/UE) ( "Directiva"). Această politică face parte integrantă a Termenilor de Utilizare. Oferim aceste informații în numele tuturor Vânzătorilor Profesioniști Catawiki care utilizează platforma noastră pentru a vinde către Cumpărătorii care trăiesc în Spațiul Economic European (SEE). 

Directiva oferă Cumpărătorului dreptul de a anula și de a returna orice achiziție cumpărată de la un Vânzător profesionist (indicată de pictograma "Pro" de lângă numele lor pe pagina lotului), atât timp cât (i) Cumpărătorul nu achiziționează Loturi profesional și (ii) Cumpărătorul locuiește într-o țară în interiorul SEE. 

Dreptul de retragere oferă Cumpărătorilor eligibili ("Consumatorii") o perioadă de "acomodare" de 14 zile pentru a decide dacă doresc să își păstreze achiziția. În perioada de acomodare, Consumatorul poate anula achiziția fără a oferi un motiv pentru anulare. Cu toate acestea, vă recomandăm să oferiți un motiv. Acest lucru ne dă ocazia de a încerca și de a rezolva problema sau de a preveni aceeași problemă să se întâmple în viitor. Dacă vă calificați în calitate de Consumator în conformitate cu Directiva, următoarele se aplică la achizițiile dumneavoastră:

Începerea perioadei de acomodare de 14 zile

Perioada de acomodare începe în ziua după ce primiți Lotul sau: 

 1. Dacă Lotul este livrat în mai mult de o livrare sau este compus din mai multe părți, acesta va începe în ziua ultimei livrări sau în ziua în care ultima parte este livrată.
 2. Pentru acordurile cu privire la livrarea regulată a Loturi în timpul unui termen stabilit, va începe în ziua în care ați primit primul Lot.

De asemenea, puteți retrage achiziția înainte de a primi Lotul. 

Obligațiile dumneavoastră pe perioada de acomodare

Pe perioada de acomodare, va trebui să vă ocupați de lot și de ambalajul său cu grijă. Aveți permisiunea de a evalua Lotul într-un mod similar cu modul în care l-ați evalua într-un magazin offline.

Este foarte important să manevrați Lotul cu grijă, pentru că Vânzătorul vă poate trage la răspundere pentru orice scădere a valorii dincolo de ceea ce ar fi cauzat de această manevrare atentă. Manipularea atentă este definită ca manipularea Lotului doar într-un mod în care este acceptabil pentru a stabili natura, caracteristicile, și funcționarea Lotului. În cazul în care Vânzătorul pretinde că manipularea a dus la scăderea valorii Lotului, nu vom intermedia această reclamație. Va trebui să ajungeți la o soluție direct cu Vânzătorul.

Avizul de retragere

Pentru a exercita dreptul de retragere, trebuie să dați preaviz de retragere în termen de 14 zile de la primirea Lotului. Pentru a face acest lucru mai ușor pentru dvs, puteți trimite o notificare către Vânzător prin intermediul Pieței nostre de desfacere Online. Pentru a face acest lucru, completați acest formular:  formular de retragere.

Confirmarea cererii de retragere

După ce ați informat Vânzătorul sau pe noi că doriți să anulați achiziția, vă vom evalua cererea. După ce vom aproba cererea dumneavoastră, vă vom trimite adresa de returnare a Vânzătorului cât mai curând posibil.

În cazul în care anularea sub dreptul de retragere nu este posibilă, vom explica de ce dreptul de retragere nu se aplică pentru această achiziție.

Returnarea Lotului

Lotul, inclusiv toate accesoriile conexe care au fost livrate cu acesta, trebuie să fie returnate Vânzătorului în termen de 14 zile de la aprobarea cererii dumneavoastră. Dacă este posibil, trebuie să returnați Lotul în starea și ambalajul original. 

În cazul în care Lotul nu este returnat Vânzătorului în termen de 14 zile de la aprobarea retragerii, dreptul dumneavoastră de retragere este pierdut și Vânzătorul va fi plătit.

În cazul în care Lotul este returnat Vânzătorului în termen de 14 zile și nu există probleme legate de expediere sau deteriorare, vă va fi rambursat prețul de achiziție și costurile pentru livrarea către dvs. În cazul în care Vânzătorul a primit deja plata pentru Lotul respectiv, acesta va fi obligat să vă ramburseze prețul de achiziție și costurile de livrare. 

Costurile pentru transportul de retur

Dacă anulați și returnați un Lot sub dreptul de retragere, veți suporta costurile directe, riscul și disconfortul transportului de retur.

Vă recomandăm ambalarea Lotului în mod corespunzător și în siguranță, și utilizarea asigurării de transport Acest lucru se datorează faptului că, în cazul în care Vânzătorul poate demonstra că Lotul este deteriorat sau s-a pierdut în timpul transportului de retur, avem dreptul de a plăti Vânzătorului. Dacă se întâmplă acest lucru, va trebui să (i) contactați Vânzătorul direct pentru a aranja orice (parțială) rambursare și/sau (ii) contactați compania de curierat pentru a solicita despăgubiri.

Elementele excluse

Următoarele produse și servicii ce ar putea fi oferite pe platforma noastră sunt excluse de la dreptul de retragere, în conformitate cu Directiva. Această listă conține cele mai relevante produse și/sau servicii vândute pe Catawiki care sunt excluse de Directivă. Nu vă puteți retrage de la achiziționarea de:

 1. Produse sau servicii care au un preț legat de fluctuațiile pieței financiare, asupra cărora Vânzătorul profesionist nu are niciun control și care poate apărea în perioada de retragere. Acestea includ, dar nu se limitează la, anumite pietre prețioase si metale prețioase, precum și bunurile realizate din ele. De exemplu, diamantele, bijuterii realizate cu diamante cu valoare-determinată, monede de aur, și lingouri.
 2. Produse fabricate în conformitate cu specificațiile dumneavoastră, care nu sunt prefabricate, și care sunt fabricate pentru o anumită persoană.
 3. Produse care expiră rapid sau au o durată limitată de valabilitate. 
 4. Contractele privind activitățile de agrement, dar cu condiția ca contractul să stipuleze o dată sau o anumită perioadă în care trebuie să aibă loc activitățile de agrement.
 5. Contractele de servicii privind cazarea, cu condiția ca respectivul contract să prevadă o dată anume sau o anumită perioadă de utilizare a cazării și cu condiția ca acestea să fie destinate altor utilizări decât cele rezidențiale, transportului de mărfuri, serviciilor de leasing auto sau serviciile de cate ring.
 6. Produse sigilate care au avut sigiliul rupt și care nu pot fi trimise înapoi din motive de sănătate sau de igienă.
 7. Băuturile alcoolice care au o valoare determinată de fluctuațiile pieței asupra cărora Vânzătorul profesionist nu are niciun control, în cazul în care prețul a fost convenit atunci când ați încheiat contractul de vânzare, dar băuturile pot fi livrate numai după 30 de zile.
 8. Înregistrări audio, înregistrări video sau programe de calculator sigilate care au avut sigiliul rupt după livrare.
 9. Ziarele, jurnalele sau revistele, cu excepția abonamentelor la acestea.
A fost de ajutor acest articol?
Vă mulțumim pentru informație!
Spuneți-ne mai multe despre articol.
Vă rugăm selectați tot ce se aplică
Mulțumim pentru feedback!
Contactați-ne