POLITICA V NZĂTORULUI

Catawiki oferă o platformă unde puteți descoperi și cumpăra obiecte speciale de la vânzători într-o varietate largă de țări din întreaga lume. Este foarte important pentru noi ca platforma noastră să fie de încredere și sigură atât pentru cumpărători, cât și pentru vânzători, pentru a garanta cea mai bună experiență de consumator posibilă. Acest lucru necesită ca utilizatorii noștri să accepte și să respecte regulile afișate în Termenii și Condițiile noastre. Dorim să profităm de această ocazie pentru a explica cele mai importante reguli de cumpărare de la Catawiki.

ÎNREGISTRARE

 • Utilizați propriile detalii personale
  Orice persoană din țările disponibile la Catawiki poate crea un cont de licitare. Sunteți obligat să vă înregistrați în mod corect, cu datele personale corecte. Dacă aveți sub 18 ani, trebuie să dețineți permisiunea părinților sau tutorelui.
 • Păstrați-vă contul în siguranță
  Sunteți responsabil pentru contul dvs și pentru păstrarea datelor de autentificare în siguranță. Nu le divulgați nimănui. În cazul în care suspectați că cineva cunoaște detaliile dvs de autentificare, trebuie să schimbați imediat parola și să ne anunțați.
 • Vă puteți șterge propriul cont
  Câteodată ștergerea nu va fi posibilă imediat, de exemplu pentru că ați cumpărat un lot de curând. Catawiki are dreptul de a refuza ștergerea în anumite situații, ca de exemplu atunci când aveți o plată restantă către Catawiki.

 PE DURATA LICITAȚIEI

 • Toate ofertările sunt obligatorii
  Prin plasarea de oferte sunteți obligat să achiziționați obiectul în cazul în care câștigați. Nu vă putem elimina ofertarea. Înainte de a plasa o ofertă, verificați atent fotografiile, citiți descrierea și verificați condițiile de livrare ale lotului.
 • Nu aveți voie să licitați la propriile loturi
  Nu aveți voie să licitați la propriile loturi sau la loturile cuiva cu care aveți legătură. Procedând astfel se numește complice la licitare. Considerăm acest lucru ca fiind o practică de comerț incorectă și ilegală, astfel că nu o permitem.
 • Trebuie să verificați dacă țara dvs permite importul loturilor dvs
  În calitate de cumpărător, sunteți responsabil pentru verificarea dacă se aplică anumite reguli sau restricții la importarea unui obiect în țara dvs, deoarece noi sau vânzătorul nu vom verifica pentru dvs.
 • Vă rugăm să folosiți sistemul nostru de mesaje în mod corect
  Nu este permis să propuneți vânzătorilor să facă o ofertă în afara platformei. Nu vom furniza nicio plată sau relații cu clienții în cazul în care procedați astfel.

 DUPĂ LICITAȚIE

 • Sunteți obligat să achitați loturile pe care le-ați câștigat
  Este foarte important să realizați că toate ofertările sunt obligatorii. Prin acceptarea Termenilor și Condițiilor de la Catawiki, sunteți de acord să achitați pentru lotul dvs în termen de 3 zile de când ați câștigat și ați acceptat faptul că este posibil să se  aplice o serie de penalități în eventualitatea în care nu veți achita suma.
 • Fiți respectuos, deschis și coerent cu privire la problema din comunicatul dvs
  Catawik vă încurajează să contactați vânzătorul în cazul în care sunt probleme cu achiziția dvs. Agenții noștri de relații cu clienții vor face de asemenea tot posibilul să vă ajute. Vă rugăm să nu folosiți un limbaj abuziv și să vă abțineți de la a folosi un limbaj necorespunzător, insulte, amenințări sau discriminări. Puteți lăsa un feedback adecvat pentru vânzător, vizibil pe site-ul nostru.
 • Respectați drepturile de confidențialitate ale celorlalți
  Folosiți datele personale ale celorlalți utilizatori doar pentru a finaliza vânzarea sau pentru colectarea sau returul coletului. Nu folosiți datele personale în scopuri comerciale, ca de exemplu pentru a trimite comunicate nesolicitate.

Utilizăm analiza de date pentru a monitoriza și a asigura conformitatea cu regulile noastre. Avem convingerea că veți utiliza Catawiki într-o manieră corectă și adecvată. Utilizatorii care nu procedează în acest fel, riscă penalități ce pot rezulta în blocarea de la dreptul de licitare, penalități financiare și închiderea contului.