Guide close

Cum funcționează

Vă Oferim Cel Mai Bun Start - Cumpărători

Suntem foarte bucuroși să vă arătăm minunata noastră lume a obiectelor speciale! Săptămânal, puteți găsi mii de loturi neobișnuite, rare și excepționale pe Catawiki - obiecte pe care nu le vei găsi în magazinele obișnuite. Dorim să vă oferim o platformă sigură ce vă conectează cu vânzătorii acestor articole unice. Experții noștri interni vă vor ajuta și îndruma pe durata procesului. Pentru a începe cu încredere, am adunat mai jos toate informațiile de care aveți nevoie. Abia așteptăm să câștigați primul obiect special!


Întrebări frecvente

De ce este in siguranta sa cumperi prin Catawiki?

Plata dvs. va fi efectuată printr-o metodă de plată foarte sigură. Vom cere cumpărătorului să achite lotul într-un cont sigur în termen de trei zile de la licitație. După aceea vom informa vânzătorul cum că cumpărătorul a efectuat plata și îl vom ruga să expedieze lotul. Vânzătorul va primi plata la scurt timp după expediere. Dacă nu ați primit lotul în termen de 10 zile după achitarea prețului de achiziție, vă rugăm să ne informați pentru ca plata dvs. către vânzător să fie oprită.

Mi-am pierdut parola si nu ma pot inregistra. Ce pot face?

Puteti cere cu usurinta o noua parola folosind link-ul "am uitat parola" la pagina de inregistrare. Veti primi un e-mail cu un link catre pagina de creare a parolei.

De ce nu a fost acceptata oferta mea?

Oferta dumneavoastra nu va fi acceptata daca este nevalida. Mesaje gen"Oferta nevalida" pot aparea cand suma introdusa nu este suficient de mare, cand suma introdusa include alte simboluri decat cifre ( cum ar fi o litera, o virgula sau o cratima), sau cand licitatia s-a incheiat deja.

Aș dori să plasez o ofertă pe un lot cu preț de rezervă. Ce înseamnă acest lucru?

Unele dintre loturi au fost fixate cu un ‘preț de rezervă’. Acesta este un preț minim ascuns pentru care vânzătorul este dispus să își vândă lotul, stabilit împreună cu expertul. Prețul de rezervă poate fi stabilit doar pentru loturile cu un venit preconizat de cel puțin €200. Dacă prețul de rezervă nu a fost atins la încheierea licitației, atunci acel lot nu va fi scos la licitație.

Am câștigat un lot. Cum efectuez plata?

Atunci când se încheie licitația, cumpărătorii vor primi un email ce conține un link către pagina de plată. Se poate plăti cu card de credit (Visa, MasterCard, American Express), tranfer bancar sau să folosiți una dintre următoarele metode de plată online: iDEAL, Bancontact, Giropay, SOFORT, EPS, Multibanco, Przelewy24. Vă rugăm rețineți faptul că plățile cu American Express sunt disponibile doar pentru sumele de peste €1,000/$1,100/£900.

Doar cumpărătorii care vor oferta în euro vor vedea opțiunea manuală de transfer bancar. Este foarte important să folosească un Credit European de Tranfer SEPA pentru plată. Stripe, procesorul nostru de plată online, nu poate procesa transferurile SWIFT (cunoscute ca și transferuri bancare) iar aceste plăți vor merge înapoi în contul bancar al cumpărătorului. Dacă un cumpărător reclamă faptul că transferul SWIFT nu a revenit înapoi, vom avea nevoie de o scrisoare de la bancă ce atestă acest lucru. Doar atunci Stripe poate verifica ce s-a întâmplat cu plata.

Care sunt diferențele dintre SEPA (Single Europe Payments Area) și SWIFT (Society for Worldwide InterBank Financial Telecommunications)?:
- SWIFT permite tranferul internațional de bani, iar plățile SEPA pot fi efectuate doar în interiorul zonei SEPA.
- Tranferurile SWIFT pot fi executate în diferite valute, iar inițiativa SEPA cuprinde doar transferurile în euro.

Dețin o piesă individuală de valoare. Articolul meu este potrivit pentru licitație?

Experții noștri sunt întotdeauna în căutare de articole interesamte pentru a le include la licitațiile noastre. Vă puteți oferta piesele de valoare la licitațiile dorite, sau, după ce le veți trimite, un expert vă va informa cu privire la care dintre licitații se potrivește lotul dvs cel mai bine. Experții noștri sunt aici pentru a oferi un feedback pentru ca lotul să fie prezentat în cel mai bun mod posibil.

Dacă nu sunteți siguri dacă piesa este potrivită la licitație sau dacă doriți o evaluare gratuită pentru articolul vostru, puteți continua prin trimiterea lotului și a tuturor întrebărilor pe care le aveți pentru expert prin intermediul cutiei de text 'Trimiteți un mesaj expertului' în pasul final al procesului de trimitere. Experții noștri vă vor răspunde în cel mai scurt timp.

Vizualizați toate Întrebări frecvente