Ce este codul de `Urmărire` sau `Urmărire și Localizare`?

După ce cumpărătorul a efectuat plata lotului, veți primi un email pentru a procesa coletul comenzii. Sunteți responsabil pentru a oferi codul de urmărire al comenzii.

Va trebui să obțineți codul de urmărire de la compania de curierat (cunoscut și sub numele de curier) pe care o folosiți pentru a trimite pachetul către cumpărător. Formatul codului de urmărire diferă în funcție de curieratul folosit. În general, este un set de caractere și numere și nu este un link către un site și nu conține numele companiei de curierat în el.

Cu Urmărirea și Localizarea puteți urmări articolul sau parcela trimisă la destinație folosind un sistem internațional de urmărire. Odată ce articolele sunt pe drum, puteți monitoriza cu ușurință progresul acestora.

Prin câteva click-uri , veți știi dacă articolul este pe drum sau dacă a ajuns la destinație. În cazul în care codul de Urmărire și Localizare este incorect, îl puteți modifica . Pur și simplu mergeți la > Comenzi și alege comanda relevantă. Apăsați pe `Actualizați` și actualizați codul relevant de Urmărire și Localizare.