Termeni și Politici
Politica v nzătorului

Catawiki oferă o platformă unde puteți oferi obiecte către vânzătorii din diverse țări din întreaga lume. Este foarte important pentru noi ca platforma noastră să fie de încredere și sigură atât pentru cumpărători, cât și pentru vânzători, pentru a garanta cea mai bună experiență posibilă și cele mai bune rezultate de vânzări. Pentru asta trebuie să acceptați și respectați regulile stabilite în Termenii și Condițiile noastre. Dorim să profităm de această ocazie pentru a vă explica cele mai importante reguli de vânzare la Catawiki. 

ÎNREGISTRARE 

 • Utilizați detaliile personale corecte
  Orice din țările suportate de Catawiki poate crea un cont. Sunteți obligați să vă înregistrați corect, cu detaliile personale corecte, și la cerere, dovadă de buletin. În cazul în care nu vă puteți identifica sau verifica identitatea, nu vă vom putea trimite plățile.
 • Vindeți comercial? Înregistrați-vă cu detaliile companiei
  Dacă dețineți o afacere și oferiți loturi la Catawiki în mod comercial, trebuie să vă înregistrați cu detaliile corecte ale companiei dvs, inclusiv, dacă este disponibil, un număr de la Camera de Comerț și TVA-ul. Folosirea Catawiki pentru evaziunea fiscală este interzisă.
 • Păstrați-vă contul în siguranță
  Sunteți responsabil pentru contul dvs și pentru a ține detaliile de autentificare secrete. Nu le divulgați altcuiva. În cazul în care credeți că altcineva cunoaște detaliile de autentificare, trebuie să modificați parola imediat și să ne anunțați. 
 • Puteți să vă ștergeți contul
  Catawiki are dreptul de a refuza ștergerea în anumite situații, ca de exemplu atunci când ați vândut de curând un lot, când sunteți implicat într-o reclamație deschisă cu cumpărătorul sau aveți plăți restante către Catawiki. 

 OFERTAREA LOTURILOR 

 • Selectăm cu atenție loturile pentru licitație
  O largă varietate de loturi poate fi vândută la Catawiki. Vă rugăm verificați Instrucțiunile de Categorii pentru a verifica ce tipuri de loturi acceptăm și pe care nu le acceptăm. Vă rugăm rețineți că puteți scoate la licitație doar loturile pentru care comerțul este permis în mod general.
 • Trebuie să aveți dreptul de a vinde lotul
  Este extrem de important pentru noi ca dvs să fiți proprietarul de drept a loturilor dvs sau să fiți autorizat  de către proprietar ca să le vindeți. În cazul în care nu sunteți, nu vă vom putea procesa plata. Este strict interzis să scoateți la licitație loturi ca parte a unei tranzacții false, de exemplu cu scopul de spălare de bani. Avem obligația de a raporta orice tranzacție suspicioasă către autorități.  
 • Descrierile lotului sunt clare, sincere, detaliate și corecte
  Vă rugăm menționați orice semne de uzură și deteriorare, defecte sau rupturi, pentru a evita reclamațiile.
 • Loturile și materialele încărcate sunt originale și autentice
  Vă rugăm să nu încălcați drepturile celorlalte persoane, precum ar fi drepturile de autor și drepturile de marcă comercială. Acest lucru înseamnă de asemenea că nu aveți dreptul să folosiți fotografii de la alte persoane, inclusiv alți utilizatori Catawiki.
 • Odată ce un lot este scos la licitație, nu îl mai puteți retrage
  Acest lucru înseamnă că va trebui să îl vindeți către ofertantul câștigător. Vă rugăm să nu scoateți la licitație loturile altundeva atunci când sunt scoase la licitație la Catawiki. Nu vom tolera vânzătorii care ne dezamăgesc cumpărătorii pentru că nu mai dețin lotul când se încheie licitația. 

 PE DURATA LICITAȚIEI 

 • Nu aveți voie să licitați la propriile loturi
  Nu aveți voie să licitați la propriile loturi sau la loturile cuiva cu care aveți legătură. Procedând astfel se numește complice la licitare. Considerăm acest lucru ca fiind o practică de comerț incorectă și ilegală, astfel că nu o permitem.
 • Vă rugăm să folosiți sistemul nostru de mesaje în mod corect
  Avem un sistem automat pentru a depista încercările de a face comerț în afara platformei. Nu vom furniza nicio plată sau relații cu clienții în cazul în care procedați astfel și în ultimă instanță vă vom bloca contul.  

 DUPĂ LICITAȚIE 

 • Lotul trebuie să fie expediat în termen de 3 zile lucrătoare
  Vă vom informa în ziua în care plata cumpărătorului a fost recepționată. Vă rugăm să expediați în siguranță cu poșta înregistrată și folosiți asigurarea. Oferiți întotdeauna un cod valid de 'Urmărire și Localizare' astfel încât toate părțile implicate să poată să urmărească lotul dvs, mai puțin în cazul în cazul în care cumpărătorul a ales să ridice lotul.Oferind informațiile de urmărire ne va ajuta să vă procesăm plata mai rapid. 
 • Fiți proactiv în eventualitatea unei probleme
  Sunteți responsabil pentru orice problemă cu privire la vânzare, precum ar fi problemele legate de neconformitate și livrare. În cazul în care există probleme cu lotul dvs, dorim să găsiți o soluție împreună cu cumpărătorul. Catawiki poate media în cazul în care va fi nevoie. În eventualitatea în care vânzarea este anulată din cauza că nu ați reușit să respectați obligațiunile din contractul de achiziție, ne așteptăm să aranjați returnarea coletului pe plata dvs.
 • Expediați de la adresa înregistrată
  Dacă expediați de la o adresă diferită față de cea înregistrată, veți plăti  pentru orice costuri adiționale suportate de către cumpărător. 
 • Respectați dreptul consumatorului de retractare
  Dacă vindeți comercial ne așteptăm să respectați `regulile de retragere` ale UE. Aflați mai mult despre acest lucru în acest Articol de Ajutor.

 COMUNICAREA CU CATAWIKI ȘI CEILALȚI UTILIZATORI 

 • Fiți respectuos, deschis și coerent cu privire la problema din comunicatul dvs
  Acest lucru se referă la comunicarea cu cumpărătorii și angajații Catawiki. Vă rugăm să nu folosiți limbaj abuziv și să vă abțineți de la a folosi un limbaj neadecvat, insulte, amenințări și discriminări.
 • Respectați drepturile de confidențialitate ale celorlalți
  Folosiți datele personale ale altor utilizatori pentru a încheia o tranzacție și livrare. Nu folosiți datele personale în scopuri comerciale, ca de exemplu pentru a trimite comunicări nesolicitate.

Utilizăm analiza de date pentru a monitoriza și a asigura conformitatea cu regulile noastre. Avem convingerea că veți utiliza Catawiki într-o manieră corectă și adecvată. Utilizatorii care nu procedează în acest fel, riscă penalități ce pot rezulta în blocarea de la dreptul de licitare, pierderea temporară sau permanentă a statutului de Vânzător de Top sau beneficiilor de VIP, suspendarea drepturilor de vânzare, penalități financiare și închiderea contului.

A fost de ajutor acest articol?
Vă mulțumim pentru informație!
Spuneți-ne mai multe despre articol.
Vă rugăm selectați tot ce se aplică
Mulțumim pentru feedback!
Contactați-ne